Ogre on ambitsioonikas Rumeenia iduettevõte, kes usub, et andmeteadus ja tehisintellekt kujundavad energiatööstuse tulevikku. See on värske ja noor ettevõte, kes tahab muuta seda, kuidas energiat kasutatakse ning kuidas müüakse ja ostetakse. Ogre peamised tõukejõud on tehnoloogia ja tehisintellekt.

„Ogre brändivärvid on sinine ja helehall – see sümboliseerib tehnoloogiat. Nende brändiidentiteedist leiab mängulisi ja ümaraid elemente. Seda silmas pidades tahtsime, et loodav sisekujundus peegeldaks digitaalajastu kontorit, eriti nõnda innovatsioonipõhise ettevõtte puhul,“ sõnad Sebastian Mindroiu sisekujundusfirmast PickTwo. „Kumer klaas, peidetud LED-tuled ja erilahendusena valmistatud valgustid jätavad mulje nagu oleks kontor pärit aastast 2030, mitte 2022.“

Kujuta ette, et on aasta 2030 ning sa väljud isejuhtivast autost, millega tööle sõitsid. Maja sissepääsu juures olev kaamera vaatab su üle ja tervitab sind. Ehitist juhtiv tehisintellekt kutsub lifti, mis viib kohe õigele korrusele ilma, et peaksid ise midagi tegema. Siis astud oma kontorisse. Mida sa seal esimese asjana näed? Mismoodi kontor välja näeb? Kas valgus sobitub automaatselt sinu järgi? Kas mahedad helid kontoris on valitud spetsiaalselt su teadvuse teravdamiseks? Just seda Ogre kontoriga saavutada taheti. Kuigi paljud neist tehnoloogiatest ei ole veel päriselt töös, ei ole neid selles kontoris raske ette kujutada.

Hoone ise on uus ja modernne, mistõttu oli veidi keeruline leida õiget tasakaalu tänapäevase ja futuristliku disaini vahel. „Me ei tahtnud luua kosmoselaeva, vaid paremat versiooni olemasolevast ruumist,“ kommenteeris Mindroiu. „Kasutasime klassikalist ruumilahendust, kus on eraldi koosolekuruumid, paar privaatsemat suletud kabinetti ja suur avatud ala. Heli summutavad seinapaneelid aitavad ruumi muuta rahulikumaks ja hubasemaks,“ lisas ta.

Peaarhitekt: Andreea Benchea koostöös Irina Herascu, Andra Calini ja Adrian Gaitaga

Sisustus: OCCO

Eritellimusmööbel: PAB Group